HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.07.05. 20:24 Ügetőbarát

No Not Me fölényes sikere a Derby Kísérletiben

No Not Me, a Hico istálló hároméves sötétpej ménje úgy nyerte meg az idei Derby Kísérleti versenyt szombaton, ahogy akarta. Végig vezetett, előnye az első fél körben több hosszra nőtt, majd Veljko Mazsity lova erejét kimélendő kissé lassított a tempón. Nick Nolte és Nobody felment mellé. A kanyarból kijövet Nick Nolte megtámadta No Not Me-t, aki ekkor sebességet váltott és ketten elhúzni látszottak a mezőnytől, ám Nick Nolte nem bírta a tempót és elugrotta magát. A befutóra biztos előnnyel fordult Mazsity, mögötte Nobody, akit azonban a célig megelőzött Nacho Nico és Nemesúr, ezzel megszerezve a második-harmadik helyet az öt és fél hosszal előnnyel hazaérő mén mögött. Noble Rose és No Fear momentum nélkül futottak, utóbbi ugrott.

No Not Me a Hico istálló saját tenyésztésű lova, ám Rádiházán nevelkedett. Apja Crown Sweep akinek nálunk ismert ivadékai közé tartozik Emma Boss és Dior. Anyja a Jugoszláv Derby-t 2002-ben nyerő Aya Godiva. A család eredete a Dungyerszky féle Kamendini ménesig nyúlik vissza a korábbi Jugoszláviában, a család amerikai ősét Rosemary Chimes-t pedig Schleesinger hozta be a Monarchiába éppen száz évvel ezelőtt.

A versenyben futott idő 1:16.3, mely ugyan nem versenyrekord (azt tavalyról Merengő tartja, 15.9), de minden kétséget kizáróan a Derby egyik legnagyobb esélyesévé teszi a nyerőt. Istállótársa, a rádiházi Nemesúr is jó esélynek tűnik, egy hónappal ezelőtt a 101. Nemzeti díjban a második helyet szerezte meg No Not Me mögött. Korai azonban még győztest kiáltani, hiszen például a Kanca díj nyerő Naná nem futott a Kísérletiben illetve a Kétévesek nagydíját nyert Nagyszájú be sem mutatkozott még ebben az évben.

Az Ügetőkupa állása:
I. hely - 25 pont - Masterpiece
II. hely - 16 pont - No Not Me
III. hely - 13 pont - Imike

Szólj hozzá!

Címkék: ügetőkupa no not me nacho nico nemesúr derby kisérleti kiemelt versenyek tenyészversenyek


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr142131282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása