HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.08.07. 23:45 Ügetőbarát

A 96. Magyar Ügetőderby indulói - 7 mén és 2 kanca a startnál

1 NOBODY

hajtó: Nagy Ferenc II.
idomár: Vezér Emese
istálló: E. and E. i.
tenyésztő: Csordás Emil, Budapest
2007. ... pej mén
Tony Oaks - Gunnel Diadem, Why Not

2 évesen: 9 start, 2 győzelem, 2 második hely, 1 harmadik hely
nyereménye: 677000 Ft
3 évesen: 8 start, 1 győzelem, 1 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 518000 Ft

Nobody kétévesen két kvalifikációt is futott, mert bár elsőre megfutotta a szükséges minimumot, idomárja nem volt elégedett az idővel és 28.4-re javította 3 héttel később. A Szalay János emlékversenyben negyedik hellyel mutatkozott be, III., V., újabb V. és II. helyek következtek. A Kétévesek Nagydíjára már hat futással a háta mögött érkezett, és az ötödik helyet érte el kilenc fős mezőnyben. Kétéves kori mérlegét kettős győzelemmel és 21.9-es egyéni rekorddal zárta. Hároméves kori teljesítménye változatos, áprilisban IV. hely és galopp, májusban győzelem, majd 17.9-es idővel elért negyedik hely a Nemzeti díjban, júniusban egy 9. és egy második hely, júliusban pedig IV. hely és 17.5-ös új egyéni rekord a Derby Kísérleti versenyben, majd zárásképp egy ötödik helyezés írandó a neve mellé. Jelenlegi hajtója még ne hajtotta a mezőny legrutinosabb tagját.

Csordás Emil nem sok lovat tenyészt, de azok időről időre odaérnek a nagyversenyek dobogós helyeire.

2 NEMESÚR

hajtó: Lakatos Csaba
idomár: V. Mazsity
istálló: Hico i.
tenyésztő: Kabala Ménes Kft., Rádiháza
2007. V. 11. sötétpej mén
Tony Oaks - Elegant Lady, Mill H.

2 évesen: 1 start, 0 győzelem, 1 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 67000 Ft
3 évesen: 7 start, 3 győzelem, 1 második hely, 1 harmadik hely
nyereménye: 1090000 Ft

Október végén kvalifikált, november végén első és egyetlen kétéves kori futására második helyen végzett. Téli pihenőjéről győzelemmel tért vissza márciusban. Áprilisban galoppal folytatta, majd ismét győzött, ezúttal 18.6-os idővel melegített a Ferge László emlékversenyre, ahol azonban csak az ötödik helyen végzett.  Két hét múlva a 101. Nemzeti díjban a II. helyet szerezte meg istállótársa, No Not Me mögött 17.7-es új egyéni rekordot ügetve. Jó másfél hónapig, vagyis a Derby Kísérleti versenyig nem is láttuk többször. Itt megpróbálták megismételni a Nemzeti díjbeli bravúrt, ám Nacho Nico beleszólt a házi befutóba. A Kísérletiben elért 16.9-es ideje nem csak remek egyéni rekord, egyben a Derby kvalifikikációját is jelentette. Derby előtti utolsó futására revansot vett Nacho Nico-n és győzelemmel a lábában érkezik a Derbyre.

Győzelmének legnagyobb akadálya talán saját istállótársa, No Not Me lehet. Valószínűleg helyen végez, komoly esélyes.

3 NO NOT ME

hajtó: Veljko Mazsity
idomár: V. Mazsity
istálló: Hico i.
tenyésztő: Hico Versenyistálló Bt., Budapest
2007. V. 25. sötétpej mén
Crown Sweep - Aya Godiva, Golden Goal

2 évesen: 2 start, 1 győzelem, 0 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 320000 Ft
3 évesen: 4 start, 3 győzelem, 0 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 2035000 Ft

Szeptember közepén kvalifikált, majd első futására le is tette nyeretlenségét. A Kétévesek Nagydíjában IV. helyen végzett a jelenlegi mezőnyből hiányzó Nagyszájú és - a vele ellentétben itt lévő - Nacho Nico és Noble Rose mögött. A téli pihenőjéről 19.6-os próbafutammal tért vissza és futásról futásra javított egyéni rekordján. Mikor nem Mazsity hajtotta, ugyan becsúszott egy galopp, de május eleje óta senki nem tudta megállítani a mént. Előbb a Molly Ask díjat nyerte 18.6-tal, majd a 101. Nemzeti díjban győzött 17.4-es kilométerátlaggal, végül pedig a Derby Kísérleti versenyben sem talált legyőzőre. E futásakor elért 16.3-as egyéni rekordja a mezőny legjobbja.

A Derby legnagyobb esélyese. Mindössze egyetlen babona miatt aggódhatnak, miszerint az a ló, amelyik megnyerte a Derby Kísérleti versenyt, nem nyeri meg magát a Derby-t, bár időről időre egy-egy jó képességű vagy szerencsés ló megcáfolja ezt. Vajon No Not Me feliratkozik közéjük?

4 NO FEAR

hajtó: Dénes Áron
idomár: V. Mazsity
istálló: Hico i.
tenyésztő: Hico Versenyistálló Bt., Budapest
2007. IV. 8. pej mén
Crown Sweep - Naughty Lobell, Reado

2 évesen: 3 start, 1 győzelem, 2 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 300000 Ft
3 évesen: 6 start, 2 győzelem, 1 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 415000 Ft

Októberben 3-án kvalifikált, kétévesen két második hellyel indított majd november elején győznie is sikerült, így nem nyeretlenül vonult téli pihenőjére. Áprilisban második hellyel vissza, majd következett a Ferge László emlékverseny, ahol azonban nem jött ki lépés: galoppozott. Egy hét múlva a Gesztus díjban 19.7-es győzelemmel vigasztalódott, újabb egy héttel később a Nemzeti díjban elért 18.1-es rekordjával biztosította a helyét a Derby
startautója mögött. Június közepén szerényebb kilométerátlaggal nyerte meg a soron következő versenyét, a Derby Kísérletiben viszont újabb galopp következett, úgy tűnik, nem ártana kicsit komolyodnia.

Két istállótársa mellett talán kisebb esélyt képvisel, eddig mutatott formái alapján egy helyet elcsíphet, de győzelme kisebb meglepetés lenne.

5 NELSON

hajtó: Horváth Zoltán
idomár: Budai A.
istálló: Diadora i.
tenyésztő: AMMA Bt., Budapest
2007. VI. 2. pej mén
Tony Oaks - Tameway's Sweet L., Super Arnie

2 évesen: 2 start, 1 győzelem, 0 második hely, 1 harmadik hely
nyereménye: 197000 Ft
3 évesen: 4 start, 2 győzelem, 0 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 280000 Ft

A Kétévesek Nagydíján kvalifikált, így a kétévesek összes évjárat összehasonlító versenyéből kimaradt. Bemutatkozó futására harmadik helyet szerzett No fear és Netto mögött, majd november végén megnyerte első versenyét 23.2-es idővel. Háromévesen, immár új istállóban (AMMA Rt istállóból a Diadora istállóba került) a próbafutamban 19.1-es időt futva tért vissza pihenőjéről, ám úgy tűnik, nem találta az összhangot sem Budai Attilával, sem Turbucz Sándorral, ugyanis mindkettejükkel galoppot futott. Július elején újabb hajtóváltozás után - ezúttal már jelenlegi hajtója ült a sulkyban - ezúttal sikerült hibátlanul körbeérnie, és 17.2-es idővel 55 méterrel szórta szét az Álruhás díj mezőnyét és kvalifikálta magát a Derby-re. A Kékszalag előtti utolsó futása egy szolídabb idővel elért győzelem volt.

Ha a július elejei formáját a Derbyben is ismételni tudná, a kasszáknál kellemes pénzt fizetnének rá. Nálam nem képvisel különösebb esélyt, de meglepheti favoritokat.

6 NACHO NICO

hajtó: Varga Sándor
idomár:  Varga S.
istálló: AMMA Rt. i.
tenyésztő: WUKK Kft, Tárnok
2007. IV. 18. pej mén
Belami - Icecandy Star, Endless Sands

2 évesen: 4 start, 1 győzelem, 3 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 866000 Ft
3 évesen: 5 start, 1 győzelem, 2 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 535000 Ft


Kétévesen, júniusban kvalifikált egy héttel a kétévesek bemutatkozó futama előtt. A Szalay János emlékversenyben mindössze Nagyszájú végzett előtte. Két hónappal később, következő startjára vesztette el a nyeretlenségét. Következő futására - második helyen végzett - "lement húsz alá" a 19.5-ös idejével. A 76. Kétévesek Nagydíjában ismét találkozott Nagyszájúval és a nagy termetű kanca ismét maga mögé utasította. Téli pihenője alatt új idomárhoz került, háromévesen májusban tért vissza, és felkészítő verseny nélkül indult a Ferge László emlékversenyben, ahol galoppozott. A hónap közepén egy szerdai versenynapon vigasztalódott egy 18.3-as győzelemmel. Kisebb pihenő után újabb galopp következett, majd a Derby Kísérleti versenyben 16.9-es új egyéni rekorddal lett második No Not Me mögött. A Derby előtti utolsó futására újabb második helyet szerzett, ezúttal a másik Hico-s ló, Nemesúr mögött.

Eddigi pályafutása során mikor nem hibázott mindig első vagy második helyen végzett, ez alapján bízhat egy jó helyezésben. A nagyversenyeiben egy kivétellel ott volt a frontban. A verseny egyik esélyese.

7 NOBLE ROSE

hajtó: Budai Attila
idomár:  Budai A.
istálló: Diadora i.
tenyésztő: Peter Rosenthal Kft., Budapest
2007. ... pej mén
Peki van Kemp - Edina Rosa, Dylan Lobell

2 évesen: 5 start, 2 győzelem, 0 második hely, 3 harmadik hely
nyereménye: 718000 Ft
3 évesen: 5 start, 1 győzelem, 0 második hely, 2 harmadik hely
nyereménye: 402000 Ft

Májusban kvalifikált, majd' egy hónappal a kétévesek bemutatkozó futása, a Szalay János emlékverseny előtt, ahol harmadik helyen végzett, majd kereken egy évvel a Derby előtt a nyeretlenségétől is elbúcsúzhatott. Augusztus végén újabb harmadik helyet szerzett, majd a sorminta alapján következő versenyért ismét megnyerte. A 76. Kétévesek Nagydíjában harmadik helyen végzett 21.6-os időt ügetve, a nyerőtől 5 ésfél hosszra. Ezután kezdte meg téli pihenőjét, ahonnan április közepén tért vissza, mégsem futott felkészítő versenyt a Ferge László emlékverseny előtt, ahol végül a mezőny legjobb idejét futva - 40 méterrel indult hátrébbról, mint az első két helyezett - ötnegyed hosszal verte a bolyt a harmadik helyen, húsz méterrel az első helyekért külön versenyt futó Naná és Nick Nolte mögött. A Nemzeti díjban kevéssel csúszott le a pénzes helyezésről, a soron következő Fairplay hendikepben azonban megnyerte első hároméves kori versenyét is. Ezután már csak két futás jött, mindkettő pénzért, igaz a tendencia nem túl előnyös, hiszen előbb egy harmadik, majd egy ötödik helyet szerzett - igaz ez utóbbiban futotta azt az időt (17.9), amely alapján a Derby startjánál lehet.

A dobogó alsó fokaiért vívott küzdelembe beleszólhat, de a győzelemhez javulnia kéne.

8 NANÁ

hajtó: Fazekas Imre
idomár: Fazekas I.
istálló: C'est la Guerre i.
tenyésztő: Nauru Bt. és Kaszás Gergő, Budapest
2007. V. 30. pej kanca
Tony Oaks - C'est la Guerre, Kalle Pil

2 évesen: 2 start, 0 győzelem, 0 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 0 Ft
3 évesen: 10 start, 3 győzelem, 4 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 2210000 Ft

Október elején kvalifikált, első futására azonban decemberig kellett várni, ám eleinte még nem kapott lábra, egy 9. hely és egy galopp szerepel a neve mellett. Nem vonult téli pihenőre, az év első versenynapján, immár háromévesen második helyet szerzett. Két hétre rá átesett a tűzkeresztségen: megnyerte első versenyét, a Nagyezsda díjat. Ezután egyenletes formában ért el pénzes helyezéseket, két II. és egy V. helyet. Április végén aggódhattak a Naná drukkerek, kedvencük ugyanis egy hetedik helyet szerzett, 27.1-es idővel. Egy héttel később a Molly Ask díjban viszont eloszlatta a kételyeket, 18.8-as idővel második helyen végzett No Not Me mögött, ők ketten húsz méterrel szórták el a zömmel négyévesekből álló mezőnyt. Innentől viszont szinte megállíthatatlannak bizonyult a kanca, a Ferge László emlékversenyben nem talált legyőzőre, biztosan egy hosszal verte Nick Nolte-t, a 101. Nemzeti díj egyetlen kanca indulójaként azonban galoppozott. Június közepén a Kanca díjban fölényes győzelmet aratott a mostani mezőny másik kancája előtt. Az ottani 17.9-es ideje helyet biztosított neki a Derby startjánál.

A jelenlegi legerősebb hároméves kanca a győzelemért is harcolhat. Mindenképpen helyre várom.

9 NIGHT LADY

hajtó: Hajnal Tibor
idomár: Hajnal T.
istálló: Napsugár i.
tenyésztő: Kabala Ménes Kft., Rádiháza
2007. VII. 6. pej kanca
Tony Oaks - Vas Lady, Endless Sands

2 évesen: 1 start, 0 győzelem, 0 második hely, 0 harmadik hely
nyereménye: 0 Ft
3 évesen: 10 start, 0 győzelem, 3 második hely, 1 harmadik hely
nyereménye: 600000 Ft

Szeptemberben kvalifikált, ám kétévesen nem váltotta meg a világon, egyetlen futására galoppozott. Háromévesen bizonytalanul kezdte az évet, 6. és 9. helyet szerzett, valamint galoppot és tisztátalan ügetést is kapott, ám egy üdítő kivétel is akadt, március 20-án Nemesúr mögött II. helyet szerzett 15 másodperccel megjavítva egyéni rekordját (25.9-ről 20.7-re). Ezután megindult a kanca, sorban négy pénzes helyet szerzett, egy II. és egy IV. hely után, második helyet szerzett a Kanca díjban a mostani mezőny másik kancája mögött, majd egy III. helyet szerzett július elején, ahol 18.8-as Derby indulást jelentő idejét futotta. Az összképet mindössze a sor végén álló nyolcadik hely rontja kissé.

A mezőny két kanca indulója közül ő képviseli a kisebb esélyt. Helyre odaérhet, de győzelme meglepetés lenne számomra.

Szólj hozzá!

Címkék: naná nelson no fear nobody no not me nacho nico nemesúr 96. magyar ügetőderby night lady noble rose


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr262203356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása