HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.08.19. 22:59 LákiLúk

A Szent István díj indulói, esélyei

A Derby és a Pannónia díj után most következik egy újabb izgalmasnak ígérkező verseny az ügetőn, a Szent István díj. Izgalmas erőpróba, melyben a 3 éves lovak 1960 méterről, a 4 éves lovak 2000 méterről, az 5 éves és idősebb lovak pedig 2020 méterről startolnak.


A Szent István díj-ról pár mondatban:
Kétfutásos verseny, tehát a lovak egy nap alatt kétszer állnak starthoz. A végső helyezéseket a két futamban elért összpontszámuk alapján érik el.
A pontozás a következő:
I. - 10 pont
II. - 5 pont
III. - 4 pont
IV. - 3 pont
V. - 2 pont
VI. - 1 pont

egyéb helyezések esetében nem jár pont. Pontegyenlőség esetén a jobb helyezés, további egyenlőség esetén a jobb összidő számít.
A versenyben tiszteletdíj jár a győztes ló tenyésztőjének, tulajdonosának, idomárjának, hajtójának és lovászának.

Most pedig lássuk az idei Szent István díj indulóit!

1960 méterről indulnak:
1, Nemes Úr (Lakatos Csaba) 16,7
2, No Not Me (Veljko Mazsity) 16,5
3, Naná (Fazekas Imre) 15,7
4, Nelson (Horváth Zoltán) 17,2
5, Nacho Nico (Márton Lajos) 17,7
6, Nobody (Nagy Ferenc II.) 17,2
2000 méterről indul:
7, Masterpiece (Varga Sándor) 16,4
2020 méterről indul:
8, Kiskarcsi (Kolozsi László) 17,7
 

Vélemények a futamról:

Nagyváry Andrea véleménye:
"Nagyon erős a hároméves évjárat. Közülük is kiemelkedő a Derby győztes Naná időteljesítménye. A jó starton sok múlhat, No Not Me a legkomolyabb ellenfele. Nemes Úr is egyre jobb. Nacho Nico új kézben fut, jó starttal szintén döntőbe várható.
Ráadásul most új kihívás a fiataloknak, hogy két heat-ben kell bizonyítani, ami komoly edzettséget igényel.
A négyévesek szinte teljesen elfogytak, csak Masterpiece áll ki ebben a komoly "harcban". Jobb formájával felérhet a placcra.
Kiskarcsi legutóbb jó formával korrigált, nincs könnyű helyzetben, de futott már két heat-es versenyben, méghozzá remekül."


T.Lac véleménye:
"A verseny legnagyobb esélyese a Derby győztes Naná Fazekas Imrével, aki hatalmas javulással, korosztályos pályarekorddal nyerte meg a lovak legnagyobb versenyét, ezzel gyarapítva a Derby győztes kancák nem éppen túl népes táborát.
Revansra készül No Not Me is Veljko Mazsity-tyal, akit Derby előtt a legjobb háromévesnek hittünk, de ott "csak" az ezüstérmet tudta elhozni, hiába futotta meg a legjobbját. Nagy csatára számíthatunk, főleg ha hozzájuk csatlakozik az Amma Rt kíválósága, Masterpiece is Varga Sándorral, aki a Pannónia díjban momentum nélkül futott. Itt bizonyíthatja, hogy csak egy pillanatnyi formahanyatlás volt a 2 héttel ezelőtti futása, ellene szól, hogy a bombaformában lévő hároméveseknek 40 métert ad fel.
Versenyben indul még Nemes Úr is, akit Lakatos Csaba hajt majd, eddig mindig küzdelemben volt, a kétfutásos verseny kedvezhet számára.
Kolozsi László idomítottja, Kiskarcsi legutóbb a Sinka József emlékversenyben feledtette azt megelőző két galoppját, de az a forma sajnos nem lesz elég egy átfutott verseny esetén, mivel nem kevesebb mint 60 métert ad fel a fiataloknak. Felborult verseny esetén felzárkózhat, pénzes futása a realitás.
Nacho Nico-t Márton Lajos hajtja, a kékszalag egyik várományosa volt, de ott nem tudta hozni a kellő javulást, így csak 5. lett. A fordulóstart új számára, akár még előnyére is válhat.
Nobody Nagy Ferenc kezében 4. lett a Derbyben, kedvező startszámáról a verseny meglepetése lehet.
Nelson a háromévesek legnagyobb erőpróbáján ismét hibával futott, pénzes futása is hatalmas meglepetés lenne.

Mindenkinek ajánlom, hogy tekintse meg az év egyik legkülönlegesebb eseményét, ezt nem érdemes kihagyni!"

Ica / Hanimun véleménye:
"No Not Me revansot szeretne. Ő egy gyors kezdő, ha jó startot vesz kérdéses, hogy meg bírja-e tartani az előnyét és ha vele tart valaki bírja-e az iramot hiba nélkül.
Nanának meg kell védenie az előző győzelmét, de valószínüleg nem minden áron.
Nemes Úr már végzett Masterpiece előtt, de Nacho Nico-tól kikapott.
Nobody idomárjával jobban megy, Masterpiece-nél kérdéses, hogy mennyit vesz ki belőle a térhátrány.
Kiskarcsi elég sokat galoppozott, az utolsó versenyében szerencsére már nem. Elég óvatos hajtást igényel, de ha No Not Me elrobog, akkor nehezebb dolga lesz.
Mivel nem autóstartos a futam, sajnos sokszor előfordult már, hogy nem mindenkinek sikerült jó startot vennie, főleg ahol nagy a tét, úgyhogy azon is múlik, milyen startot tudnak venni hatan egy helyről. Masterpiece és Kiskarcsi egyedül indulnak, ez nagy előny számukra."

 

Írta: Láki

Szólj hozzá!

Címkék: szent istván díj kiemelt versenyek tenyészversenyek


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr172230696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása