HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.12.04. 19:08 Ügetőbarát

Külföldi lovak domináltak a 96. Hungária díjban

Némileg megkésve közöljük az elmúlt két és fél hónap kiemelt versenyeinek eredményét. Kedves olvasóinktól elnézést kérünk. Óriási köszönet Lákinak, amiért kisegített a gondban.

A Marschall József emlékversennyel ellentétben a 96. Hungária díj startjánál a fiatal évjáratokból magyar tenyésztésű lovak is starthoz álltak, hiába volt azonban a magyar tréningbeli lovak kétszeres "mezőnyfölénye", a vendégek mégis egymás között döntötték el a futam eredményét.

A háromévesek negyvenméteres fórjuknak köszönhetően jó egy körig vezették a mezőnyt. Az idősebbek fokozatosan közelítették őket, fél kör után Parisienne Blue már a nyakukon volt, és körülbelül 1700 méterrel a cél előtt megindult, a hátán Million Flyinggal. Egy körrel a vége előtt No Not Me már csak egy hosszal vezetett. Fél körrel a vége előtt Parisienne Blue megkezdte ellenálhatatlan hajráját és Million Flyinggal párosban szinte állvahagyták a mezőnyt és ebben a sorrendben is értek célba. No Not Me a végére teljesen elkészült az erejével, többen is átfutottak rajta, a harmadik helyre a legkívül, nagy hajrával érkező Osman Somolli érkezett meg.

Parisienne Blue egyetlen hibáját leszámítva, 2010-ben nem végzett másodiknál rosszabb helyen és ez a szériája a mi kiemelt versenyünkben sem szakadt meg. Hajtója, Hannu Voutilainen többszörös sikerét hozta a nap, hiszen előbb Marcello X nevű lovával megnyerte a Marschall József emlékversenyt, azonban ennél vélhetően kedvesebb számára a Hungária díj-beli siker, hiszen nem csak idomárhajtója, de tenyésztője és tulajdonosa is egyben Parisienne Blue-nak. A finn származású, de Németországban dolgozó szakember türelmesen hallgatta végig a tiszteletére lejátszott német himnuszt.

Befutási sorrend:
I. Parisienne Blue (H. Voutilainen) - 2600 m - 17.1
II. Million Flying (P. Romanelli) - 2600 m - 17.3
III. Osman Somolli (J. Sparber) - 2620 m - 17.4

Az I. helyezett Parisienne Blue

A II. helyezett Million Flying

A III. helyezett Osman Somolli

Szólj hozzá!

Címkék: kiemelt versenyek tenyészversenyek parisienne blue million flying osman somolli 96. hungária díj


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr552492986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása