HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.06.26. 20:32 Ügetőbarát

Kiskarcsi nyerte a Vecseklőy emlékversenyt

A hét fős mezőny ellenére nem volt izgalmaktól mentes az idei év egyetlen heatversenye. Az első heatben Imike győzött igen nagy, 15.2-es idővel, második a korábbi győztes Inarchi, harmadik pedig Kiskarcsi lett. Két órával később, a második heatben azonban nem tudta megismételni a bravúrt Imike, hiszen kevésbé jól sikerült a starja, és mire felzárkózott, Kiskarcsi hazaért másfél hosszas előnnyel és 15.7-es kilométer átlaggal hazaért, és némi meglepetésre Lencsi ért be a második helyen - ezzel megdobva az osztalékokat -, Imikének tehát "csak" a harmadik hely jutott. Inarchi itt negyedik lett, így ő lett az összesítésbeli III. helyezett egy második és egy negyedik hellyel, Lencsi ellenében, aki a második futambeli második helye mellé egy helyezetlent futott.

Az első két hely sorsa 19:00-kor dőlt el. A már szemmel láthatólag fáradt Kiskarcsi és Imike a kedélyeket némileg borzolva a start után nemhogy gyorsítottak, hanem kellemes 1:50-es kocogó tempóra lassítottak és így tették meg az első 600 métert. Fél kör után aztán lassan "odaléptek a gázra", Imike kicsit ellépett és egy darabig 3-4 hosszal vezetett. Kiskarcsi ezer méterrel a vége előtt megkezdte a zárkózást. Fokozatosan gyorsítottak a tempón, Imike egy darabig nem hagyta elmenni Kiskarcsit, az utolsó kanyarban azonban Kiskarcsi megelőzte őt és biztosan nyert 2 hosszal. A célegyenesre már komoly tempóval érkeztek, a fáradt Imike nagyjából ötven méterrel a cél előtt szétesett és átgaloppozta a célt.

Az idő 30.3, a Vecseklőy-k történetének leglassabb döntős eredménye, hiszen 1997-ben az akkor már III. heattel a hátuk startoló mögött Zanussi is kerek 27-es kilométer átlaggal győzte le Parcellát. Az elmúlt 11 évben 1:20-nál lassabb versenyt csak a 2005-ös döntő heat hozott.

Az összesítésbeli helyezések:
I. hely Kiskarcsi - 3. + 1.
II. hely Imike - 1 + 3.
III. hely Inarchi - 2 + 4.

Kiskarcsi hat éves pej herélt, az utolsó mezőhegyesi nevelésű ügetők közé tartozik, anyja Best Love a meghatározó mezőhegyesi kancacsalád, az Urgence IV. /45/ sarja. A család olyan ügetőket adott a versenyzésnek mint Föl-le, Effendi és Frankenstein (mindhárom az év lova volt). A nyerő anyai testvére a Pannónia díjat nyert Good Love River. Kiskarcsi apja az itthon mindössze négy ivadékkal rendelkező Castleton Magic. Íme a nyerő két évvel ezelőtt készített teljes alakos portréja.

Szólj hozzá!

Címkék: imike kiskarcsi inarchi vecseklőy emlékverseny kiemelt versenyek rendszeresített versenyek


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr402112249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása