HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.08.06. 12:38 LákiLúk

Pannónia Díj, 2010. VIII. 8.

Az 1800 méteres Pannónia Díj idén is izgalmas versenynek ígérkezik. 8 ló áll starthoz az 1500000 Ft összdíjazású nagyversenyben és ezek közül talán egy ló van, aki kevésbé esélyes a dobogóra a legutóbbi formái alapján. Nézzük hát a részleteket:

Az indulók:

  1. Mariska (Kolozsi László)
  2. Lézer (Tolnay László)
  3. Lucky Luke (Lakatos Csaba)
  4. Magna Charta (Vezér Emese)
  5. Masterpiece (Varga Sándor)
  6. Merengő (Nagy Ferenc II.)
  7. Menedzser (Márton Lajos)
  8. Lencsi (Fazekas Andrea amatőr)

 

Most ismerkedjünk meg a résztvevőkkel külön-külön is.

MARISKA (4 éves pej kanca)

 Mariska származása szerint Fantastique apaságú és Baby Yankee anyaságú kanca. Idei pályafutása során 2 győzelem, 1 második hely, 5 harmadik hely és 5 helyezetlen futása volt. A rekordja 1800 méteren 24,4 de ezt az időt még 2008-ban futotta csikóként. Azóta ezen a távon nem versenyzett. Az egyik idei futása, ami alapján meglepetést okozhat, az az 53. Négyévesek Nagydíjában (2500 méter) elért 3. hely, amit 17,5-ös idővel futott. Mariska nem kifejezetten mondható favoritnak ebben a futamban, mégis meglepetést okozhat és pénzért futhat.

 LÉZER (5 éves világospej kanca)

Lézer egy nagyon szívós, Baltic Bet - Sugár származású kis kanca. Szívósságát az is bizonyítja, hogy idén már 17-szer állt starthoz és sikerült 615000 Ft-ot nyernie tulajdonosának. Nem régen szerezte 1800 méteres rekordját, ami 19,1. Idén eddig 3 győzelmet, 2 második helyezést és 12 helyezetlen futást írt a listájára, viszont szinte mindig remek időket futva versenyzett. Lézer ha nem hibázik, akkor dobogós esélyt képvisel.

LUCKY LUKE (5 éves sötétpej mén)

Lucky Luke egy Copiad - Eugénia származású mén. 2 évesen évjáratelső volt, majd sérülés miatt 3 évesen szinte nem is láthattuk versenyezni. Azóta pályafutása javulást mutat, de benne van a hibázás lehetősége. 19,8-as 1800 méteres rekordját még 2009-ben futotta. Idén csupán 9-szer állt starthoz, ebből csupán utolsó futására sikerült nyernie, egyszer volt második, háromszor harmadik és négyszer helyezetlen. Állandó hajtójával, Lakatos Csabával nem okozna túl nagy meglepetést, ha dobogós helyre érnének, amennyiben nem hibázik.

MAGNA CHARTA (4 éves pej kanca)

A remek származású Magna Charta (Baltic Bet - Gunnel Diadem) már csikó korától a nagyversenyek igen eredményes résztvevője. Harmadik helyen végzett élete első jelentős nagydíjában, a 75. Kétévesek Nagydíjában, majd három évesen részt vett a 100. Nemzeti Díjban, a Kanca Díjban, a Derby Kísérletiben és a 95. Magyar Ügető Derby-ben. Az utóbbi két verseny során mindkétszer a dobogó harmadik fokára állhatott fel, remek időt ügetve. Ezek után már nem volt megállás, sorra jöttek a nagydíjak. Szent István Díj, 95. Hungária Díj, Őszi Kanca Díj, Őszi Kísérleti Verseny, Ménesek Díja, Lovaregyleti Díj. Utolsó futása az 53. Négyévesek Nagydíjában volt, melyből a későbbiekben diszkvalifikálták doppingozás miatt. Magna Charta igen jó formában van, jelenlegi hajtójával Vezér Emesével idén még nem futott, ennek ellenére jó futása várható.

MASTERPIECE (4 éves pej mén)

Masterpiece a verseny kiemelkedő esélyese. Apja Tony Oaks, anyja Fairplay. Remek küllemű mén, ám nem ettől lett a favorit a futamban. Idén eddig 9-szer futott és sikerült neki 3830000 Ft-ot nyernie ezalatt a pár futás alatt. Ezt annak köszönheti, hogy megnyerte idén a Svecz István emlékversenyt idei első futására, majd a két futásos Májusi Nagydíjat, az 53. Négyévesek Nagydíját, harmadik lett a 101. Nemzeti Díjban és pénzes ötödik helyezést ért el a Dr. Vecseklőy József emlékversenyben. Idén új trénere van és új hajtója, ám még így is elsőszámú favoritnak számít. Rekordja ezen a távon 16,0 amit nem régen sikerült futnia. Meglepetés nála csupán az lenne, ha nem végezne a dobogón.

MERENGŐ (4 éves pej mén)

Merengő Belami és Derengő nagyszerű fia. 2008-ban kétévesen csupán háromszor futott, de mind a három futás során győzött. Háromévesen kicsit nehezen indult neki az év, de ez csak három futásig tartott, utána kivétel nélkül minden hazai versenyét megnyerte abban az évben. Majd az év végén külföldön futott versenyben, ahol egy fantasztikus 13,6-os rekordot futott, mely kint nem, de itthon abszolút pályarekordnak számított volna. Ez után a futása után ment el a megérdemelt pihenőjére Merengő. Vártuk idei első futását, de csupán májusban hozták ki őt versenyezni legközelebb és sajnos nagyon rosszul szerepelt. Pár futás után most megint javulni látszik. Merengő utolsó futásakor már biztosan léphetett a dobogó második fokára, az anyjáról elnevezett Derengő díjban. Ha nem hibázik, további javulása várható és pénzért futhat.

MENEDZSER (4 éves sötétpej mén)

A Baltic Bet - Hostess származású Menedzser nem csak idén, de élete során is kevésszer futott versenyben. Idén csupán ötször állt starthoz, de mind az öt futásakor pénzért futott. Háromszor volt második, egyszer harmadik és egyszer ötödik. Minden futásával javult idén. 1800 méteren a rekordja csupán 19,7 de ezt nem idén futotta. Idén már futott 1900 méteren 16,6-os időt és utolsó futása alkalmával is egy nagyon ígéretes 17,9-es idővel lett harmadik. Kis javulással egyáltalán nem lenne meglepő az ő jó szereplése sem.

LENCSI (5 éves pej kanca)

Lencsi (Baltic Bet - Tameway's Sweet L.) a futam egyik nagy kérdőjele számomra. Idén 12-szer állt starthoz és az év eleje elég nehézkesen kezdődött neki. A 12 futás során mindösszesen 2 győzelmet, 1 második helyet és 1 harmadik helyet szerzett. Azonban az év közepén egy hónap pihenés után újult erővel tért vissza és a nagyon szép 4. helyen végzett a Dr. Vecseklőy József emlékversenyben, ahol az első heat-ben 18,7-es időt, majd a második heat-ben 15,9-es időt futott. Ezután 17,8-as idővel utolsó futása alkalmával megszerezte idei második győzelmét. Amennyiben jó formában van és nem hibázik, mindenképpen számolni kell vele is.

Írta: Láki

Szólj hozzá!

Címkék: menedzser lucky luke merengő lézer mariska magna charta masterpiece lencsi pannónia díj kiemelt versenyek tenyészversenyek


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr572203358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása