HTML

Linkek


emmabosstrot

Szerzők


Ügetőbarát


Korábbi szerzők:
LákiLúk (2010 - 2011)

Témáink

2010.08.21. 23:29 LákiLúk

No Not Me visszavágott!

No Not Me teljes sikerét hozta a 2010-es Szent István díj. Idén is a hároméveseké volt a főszerep, nem nagyon hagyták szóhoz jutni az idősebb lovakat. Várható volt, hogy No Not Me hajtója, Veljko Mazsity revansot szeretne venni, de kevesen hitték, hogy a két héttel ezelőtti korosztályos pályarekordja után Nanát valóban sikerül legyőzni. Úgy hiszem a mezőny összes indulója kitett magáért és két nagyszerű futamot láthattunk idén is. Lássuk a részleteket!

Szent István díj I. futam:
Nacho Nico a start után hibával kezdett, majd emiatt diszkvalifikálták is a futamból. Nemes Úr és a meglepetésre nagyon stabilan versenyző Nelson startoltak a legjobban, ők vállalták magukra a vezetést. No Not Me és Naná követték őket kicsivel lemaradva. A második kanyarhoz érve összetömörült a mezőny, az élen továbbra is Nemes Úr és Nelson, mögöttük No Not Me és Naná ügettek, őket pedig Masterpiece és Nobody követte. Kiskarcsi kiszakadva versenyzett, majd ugrott is. Az utolsó kanyar előtt Nanával Fazekas Imre robbantott és elsétált a vezető kettős mellett, No Not Me nem tudott kijönni Nemes Úr mögül egykönnyen. Naná a harmadik spúrban kerülve jött ki a kanyarból, majd sajnálatos módon a sulkyjának bal kereke megrongálódott és lelassult. Eközben Veljko Mazsitynak végre sikerül kijönni Nemes Úr és Nelson mögül és támadást indítani. Lakatos Csaba Nemes Úrral kívülről  kerülte meg a lassuló Nanát, őt pedig legkívül No Not Me előzte. Masterpiece Varga Sándorral belülről próbálta megelőzni Nanát, de ezért az akciójáért végül a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta. Végül a befutási sorrend:

I. No Not Me (Veljko Mazsity) 18,7 /10 pont
II. Nemes Úr (Lakatos Csaba) 19,0 /5 pont
III. Nelson (Horváth Zoltán) 19,2 /4 pont
4. Naná (Fazekas Imre) 19,9 /3 pont
5. Nobody (Nagy Ferenc II.) 21,2 /2 pont
6. Kiskarcsi (Kolozsi László) 22,2 - Távolozva! /1 pont
GA. Nacho Nico (Márton Lajos) /0 pont
DQ. Masterpiece (Varga Sándor) /0 pont

Megjegyzés: Verseny közben Naná (3) kocsijának bal kereke megrongálódott. A Versenyintézőség Masterpiece-t (7) diszkvalifikálta pályaelhagyás miatt. A Versenyintézőség Fazekas Imre idomárhajtót vigyázatlan hajtás miatt a következő versenynapra eltiltotta a versenyekben való hajtástól.

Szent István díj II. futam:
Kiskarcsi állatorvosi javaslatra a versenyben nem vett részt.
Mindenkinek sikerült hiba nélkül startolnia, Masterpiece kapott nehezen lábra egyedül. Nemes Úrral próbált élre állni Lakatos Csaba, de Veljko Mazsity most nem bízta a véletlenre, hogy esetleg beszorul, egyből támadást indított és sikeresen átvette a vezetést. No Not Me mellé Naná ment fel, majd Nemes Úr, Nacho Nico és Nelson volt a további sorrend. Naná előzni próbált, de No Not Me szívósan ellenállt. Masterpiece a második kanyarhoz érve utolérte a mezőnyt és már Nacho Nico mellett ügetett, leelőzve Nobody-t. A befutóra fordulva még mindig szorosan egymás mellett ügettek, majd No Not Me könnyedén elhaladt a fáradó Naná mellett, akire a végén még Nemes Úr is rászaladt. No Not Me biztos győzelmet aratott, a második helyen célfotó döntött, de végül Naná megőrizte az ezüstérmét Nemes Úrral szemben. Nacho Nico a befutóban hibázott. A befutási sorrend:

I. No Not Me (Veljko Mazsity) 19,0 /10 pont
II. Naná (Fazekas Imre) 19,2 /5 pont
III. Nemes Úr (Lakatos Csaba) 19.2 /4 pont
4. Nelson (Horváth Zoltán) 19,5 /3 pont
5. Masterpiece (Varga Sándor) 18,2 /2 pont
6. Nobody (Nagy Ferenc II.) 19,8 /1 pont
GA. Nacho Nico (Márton Lajos) /0 pont

Megjegyzés: Kiskarcsi (7) állatorvosi javaslatra a versenyben nem indult. A Versenyintézőség elrendelte a nyerő No Not Me (2) dopping vizsgálatát.

A Szent István díj végeredménye:

I. No Not Me (Veljko Mazsity) 20 pont
II. Nemes Úr (Lakatos Csaba) 9 pont
III. Naná (Fazekas Imre) 8 pont
4. Nelson (Horváth Zoltán) 7 pont
5. Nobody (Nagy Ferenc II.) 3 pont
6. Masterpiece (Varga Sándor) 2 pont
7. Kiskarcsi (Kolozsi László) 1 pont
GA. Nacho Nico (Márton Lajos) 0 pont




Kiskarcsi

Masterpiece

Nacho Nico

Naná

Nemes Úr

Nobody

No Not Me

Írta: Láki

Szólj hozzá!

Címkék: naná szent istván díj no not me nemesúr kiemelt versenyek tenyészversenyek


A bejegyzés trackback címe:

https://ugetobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr882238064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása